خبر و گزارش سینما
۱۳۹۵ چهارشنبه ۹ تير
دیدار و گپوگفتی با «علیرضا مجلل»
در خانهی فرهنگ گیلان
سهشنبه اول تیر ماه 1395
«علیرضا مجلل» بازیگر قدیمی و شاخص تئاتر، سینما و تلویزیون، متولد 1327 در رشت است. بازیهای درخشان او در فیلم سینمایی «شاید وقتی دیگر» (1366) بهکارگردانی «بهرام بیضایی» و مجموعههای تلویزیونی «افسانهی سلطان و شبان» (1360-63) بهکارگردانی «داریوش فرهنگ»، «سربداران» (1363) بهکارگردانی «محمدعلی نجفی» و «کوچک جنگلی» (1363-66) بهکارگردانی «بهروز افخمی» از یاد نرفتنیست. او هماکنون در سوئد زندگی میکند و در آنجت همچنان به بازیگری و کار ِتئاتر مشغول است. اخیراً باخبر شدیم که ایشان مدت کوتاهی به ایران و شهر زادگاهش رشت آمده است تا از جمله با مادر سالخورده و بزرگوارش دیداری داشته باشد. فرصت را غنیمت شمردیم برای برنامهی دیداری با او و تجلیلی از او و کار هنری مجلل او.
قرار بر این بود که برنامه از ساعت 30/20 شب آغاز شود. اما به دلیل به طول انجامیدن مصاحبههای ویدئویی با ایشان، برنامه یکساعت دیرتر آغاز شد. در آغاز برنامه لالایی گیلکی مشهور «میرزا کوچیکخانا» با تنطیم «مجتبی میرزمانی» برای ارکستر و گروه کُر و با صدای «ناصر مسعودی» پخش شد و بخشهایی از مجموعهی تلویریونی «کوچک جنگلی» و فیلم سینمایی «شاید وقتی دیگر» بر پرده به نمایش درآمد. پس از آن «مهرداد اثیمی» گویندهی پُرسابقه و خوشصدای رادیو و تلویزیون، به روی صحنه (ایوان عمارت زیبا و قدیمی خانهی فرهنگ) رفت و شرحی مختصر از زندگی و کار هنری علیرضا مجلل ارایه داد. سپس ایشان و «فرامرز طالبی» نویسنده و معقق و داستاننویس و نمایشنامهنویس)، «انوش نصر» و «محمدعلی فرمند» (دیگر بازیگران گیلانی تئاتر، سینما و تلویزیون) را به صحنه فراخواند و ساعتی، گفتوگویی شنیدنی بین آنان و گاه حضار، دربارهی کارهای هنری مجلل در گذشته و هماکنون (در سوئد) برقرار شد.
آنگاه هنرمند نوجوان «سپند یکرنگ صفاکار» بهروی صحنه رفت و به افتخار حضور علیرضا مجلل، به نوازندگی دو قطعه با پیانو پرداخت؛ یکی ساختهی خودش و دیگری با برداشتی از آهنگی قدیمی از «انوشیروان روحانی».
در ادامه لوح تقدیر و هدایایی از خانهی فرهنگ گیلان بهدست «پرویز فکرآزاد» (رییس هیئتمدیرهیخانه) و فرامرز طالبی (رییس گروه داستان خانه) به این هنرمند گرانقدر تقدیم شد و «فریده دریامج» (دیگر بازیگر گیلانی تئاتر، تلویزیون و سینما) هدایایی از جانب خانم «هدایتی» را که شامل کتابهای دخترِ زندهیادش «شمیم هدایتی» (نویسنده و مترجم گیلانی) بود، تقدیم ایشان کرد.
در پایان، حضار این مجلس با چای و بامیای ماه مبارک رمضان و شیرینیای که خانم هدایتی به مناسبت سالروز تولد همسر فقید دخترش «سینا مدبر نیا» (نویسنده، شاعر و محقق جوان گیلانی) تهیه و ارسال کرده بود، از خود پذیرایی کردند و با علیرضا مجلل عکسهایی بهیادگار گرفتند.