در روز چهارشنبه 20 آبان ماه، برنامهای با عنوان "معرفي موفقترين روشهاي مميزي عملكرد محيطي ساختمان"، به ميزباني گروه معماري خانه فرهنگ و با استقبال چشمگير معماران و دانشجويان معماري برگزار شد. اين برنامه كه سخنران آن مهندس حافظ عبدالكريمي - از اعضاي جوان گروه معماري- بود، ضمن خوش آمد گويي به حضار ،به تشكر و قدراني از هييت اجرايي گروه معماري خانه و هييت مديره ي خانه فرهنگ پرداخت. مهندس عبدالكريمي سخنراني خود را اينگونه آغاز نمود:
"از زمان عصر کشاورزی و تمدن، بشر شروع به تخریب پوشش گیاهی نموده است. جنگل زدایی و استفاده از سوخت های فسیلی، باعث کند شدن چرخه ي بازیافت گازهای کربن دار شده، و این پدیده منجر به کاهش ضخامت لایه ازن و افزایش قطر لایه ي بازتاب کننده انرژی خورشیدی شده است. سالها بی توجهی به روند تغییر چهره کره زمین و پخش آلاینده ها در خاك و هوا، منجر به پدیده گرمایش زمین شده است. در ادامه ی این چرخه زنجیر وار، یخ های قطبی آب شده و این تسلسل عامل ایجاد تغییرات بنیادی در وضعیت آب و هوای زمین می شود.".
وي در ادامه يادآور شد كه، شناخت راه های کنترل مصرف انرژی در ساختمان ها اهميت دارد ، و همچنین لزوم معرفی راهکارهای کاهش مصرف انرژی در ساختمان ها از ضروریات هر جامعه محسوب مي شود.و گفت:"حدود 60 درصد مصرف انرژی کشور به تامین گرمایش ، سرمایش و روشنایی ساختمان ها اختصاص دارد. بخش عمده ی این انرژی از طریق انرژی های تجدید ناپذیرتامین می شود، که از یک سو منابع انرژي محدود می باشد و از طرفی دیگر اين امر لطمه هاي زیادی به محیط زیست وارد می آورد. بنابراین ، کاهش مصرف انرژی در ساختمان ها ضرورت انكار ناپذيري می شود كه در این راستا اولین گام، تعیین شاخصي جهت اندازه گیری و مقایسه ی انرژی ها ساختماني می باشد. در واقع ممیزی انرژی یک فرآیند همه جانبه در ساخت بنا و شکل گیری آن بر اساس مصرف انرژی کمتر است".
مهندس عبدالكريمي در پايان سخنرانيش به نقش معمار و نيز به معرفي سيستم هاي موفق ميزي محيطي ساختمان پرداخت و گفت:" طراح معمار در صورت رعایت اصول و ضوابط استاندارد در تحقق این هدف کمک شایانی خواهد کرد. تدوین برنامه ریزی ها و استاندارد های خانه سازی در راستای کاهش انتشار کربن و کاهش مصرف انرژی مدت هاست که در کشورهای مختلف آغاز شده است و معرفی سیستم های انرژی با ضریب انتشار کربن پایین در دستور کار سازمان ها و نهاد های متولی مدیریت مصرف انرژی قرار گرفته است. در این راستا دپارتمان انرژی آمریکا و کنسول ساختمان های سبز آن با معرفی سیستم رتبه بندی لید، و موسسه تحقیقات ساختمان در انگلستان با معرفی سیستم بری اَم، استانداردهایی را برای رتبه بندی و کیفیت، مدون کرد که با توجه به گستردگی این سیستم ها، می توان سیستم رتبه بندی لید و بری اَم را موفق ترین روش های ممیزی عملکرد محیطی ساختمان ها در دنیا، معرفی نمود."